vrijdag 8 augustus 2014

Oogst uit de tuin.

Uit onze serre hebben we lekkere groentjes die de stormschade overleeft hebben.
Coeur de Boeuf, trostomaten en komkommer.
Alles is zo'n 4 weken achter doordat we zonder glas gezeten hebben.




We hadden hulp bij het trekken van de eerste snijbonen van Matyas
en een vriendje die kwam spelen. Ze vonden het super leuk.


























De eerste snijbonen, goed voor 4 porties.
Als je op zo'n mooie zonnige dag oogst, dan geniet je van het werk dat je ervoor doet.
Elk jaar proberen we het wat beter te doen, soms lukt het soms niet.
maar de voldoening is groot.
We halen nu veel tips uit het boek van "De moestuin van Mme Zsazsa".
Dit is samengesteld met Velt en sluit aan bij onze manier om ecologisch te tuinieren.




















Milan heeft de meeste gesneden, terwijl mama en papa de boontjes kuisten.
Het was heerlijk om dit bij zo een weer in de tuin te doen. Puur genieten.






















Van onze struikboontjes hebben we 2 kleine porties ingevroren.
Er staan er nog wat, maar zoals gewoonlijk komt er maar 50% uit
van wat we zaaien.
Maar daar geven we niet om, we zijn blij met wat we hebben.




















Van de staakboontjes hebben we 4 porties ingevroren.
En er hangen er nog heel wat op.



























Ondertussen zijn de aardbeien al overgezet, waar onze eerstelingen stonden.
Deze zijn al voor een deel gemulcht.
Zo hebben we weinig onkruid, houden ze langer vocht en krijgen ze voeding.





















We hebben zo'n 150 preiplanten gezet.
Deze worden nog aangekuild en daarna ook gemulcht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Moestuin 2023

Voorzaaien staak- en struikbonen.